Grill d’Entrecôte Borgloon

Fantastisch dat u bij ons komt eten!

De mooiste momenten beleef je samen, aan een tafel, ontspannen, met een lekker glas en goed eten. Daarom werken we alle dagen als team samen. Gezelligheid, generositeit, genieten.. Het gaat hand in hand.

Daarom ook onze formule, bekend en bemind :

Bij elk hoofdgerecht bieden we een voorgerecht en dessert aan van het huis.

We maken de klassiekers zowel van vis, vlees, kip en varkens. Vegetariërs brengen we met plezier onze huisbereide veggie lasagna bomvol groenten. Kwaliteit staat op één.

Alles is geheel ingericht met authentieke, antieke elementen die zorgvuldig bij elkaar zijn gezocht. Buiten is ons vernieuwd terras ingericht met duurzame houtsoorten, rieten stoelen en andere natuurlijke materialen, die mooier worden en meer karakter krijgen bij het ouder worden.

Geen huiskamergevoel, zonder fantastische mensen natuurlijk. Daarvoor rekenen we op een bijzonder team. Kom thuis bij Patrick, Pieter-Jan, Jordi, Pal, Mono en alle anderen. Zij verzorgen uw gezellige avond van a tot z en zullen er alles aan doen om het u naar uw zin te maken.

In het kader van gastvrijheid bieden we bij elk hoofdgerecht ook een ambachtelijk voorgerecht en dessert van het huis aan. Alles wordt vers gemaakt. Zo wordt ook ons vanille ijs met de hand afgedraaid, de tiramisu met liefde bereid en samengesteld. Soms hebben we ook chocolademousse.

Ons team werkt hoofdzakelijk met Belgisch Wit Blauw rundsvlees. Dit is vrij mager en mooi rond van smaak. Het vrouwelijk rundsvlees waarmee wij werken, is ook extra mals omdat er iets meer vet in zit dan aan stierenvlees. Daarnaast staan we ook achter de smaak en kwaliteit van onze Schotse Black Angus entrecôte. We rijpen ons vlees ook af in onze koelcel tot het perfect op punt is om te bereiden. Als de kwaliteit ons overtuigt en we het kunnen aanbieden tegen een correcte prijs, werken we ook met andere rundersoorten zoals Rubia Gallega, Holstein, Simmentaler.

Van ons Wit-Blauw zijn vooral de Entrecôte, Tomahawk (Entrecôte met been) filet pur en als hij voorradig is, de T-bone, best sellers. T-bone is gegeerd omdat het zowel een deel filet pur als een deel entrecôte omvat, en getrancheerd wordt aan het been. Vaak wordt dit per paar besteld. Zo heeft ieder wat wils.

Ook onze andere grillgerechten zijn de moeite waard, vanwege de hoge kwaliteit en de verfijnde smaak. Onze befaamde huisgemarineerde ribbetjes, ons lamskroontje (Of liever een hele kroon lamskroon), onze sappige kip- runds-of varkensbrochette. Elk verdienen ze een plekje op onze kaart.

Qua vis houden we het beperkt maar vers en ook weer daar van de beste kwaliteit. Zeetong (het grote formaat) en zalm of scampi, staan op de kaart voor de liefhebbers. Vegetariërs kunnen rekenen op een wisselend gerecht van de chef, afhankelijk van wat de versmarkt aanbiedt. 

Een leuk weetje? Proef tijdens uw bezoek ook van onze witte of rode Toro Loco huiswijn. Beide wijnen zijn door ons samengesteld in Spanje (Rood) en Frankrijk (Wit) om te passen bij de gerechten die we serveren. Of beter nog, start met een pittig aperitief, onze Toro Loco Gin, gegarneerd naargelang het seizoen. De kick starter om in de mood te komen, na een drukke dag.

Genoten van uw avond en van onze gerechten? Onze bereide gerechten kan u online bestellen. Vooral onze spare ribben, Luikse balletjes, stoofvlees en steak zijn gegeerd. Onze wijnen zijn ook zo verkrijgbaar. Bestel makkelijk online via www.dentrecote-online.be

Zoals u ziet is ons geen moeite te veel om u van het beste te laten genieten! Bent u gewonnen voor onze zaak, ga dan zeker ook eens een bezoekje brengen aan ons restaurant in Wimmertingen, vlakbij de shoppingstad bij uitstek, Hasselt!

Gastvrije groeten
Team d’Entrecôte Borgloon

In d’Entrecôte Borgloon komt u binnen in een karaktervolle gerestaureerde hoeve.

Door de jaren heen zijn er allerhande mooie, antieke spullen verzameld, die overal uitgestald staan. Gezelligheid staat centraal. Naast het restaurant bevindt zich onze parking zodat u met een gerust hart kan genieten. Het vlees wordt rechtstreeks aangekocht en geselecteerd door onze meesterslager in het slachthuis. We werken in hoofdzaak met Belgisch Wit Blauw, van onze Belgische Billemannen. Streekgebonden, vol van smaak, vast vlees met weinig vet. (Uiteraard afhankelijk van welk deel u kiest) Het vlees wordt van a tot z met vakkennis verwerkt in de diverse gerechten. Op die manier werken we met respect voor het dier. 

Ons Team

Maak kennis met Ardan & Tylwyth, en ons voltallig team!

d’Entrecôte Borgloon is opgericht door Jan Vandercappellen en is overgenomen door Ardan Boffé en z’n zus Tylwyth, waarna Jan (Hoe kan het ook anders) actief blijft in de zaak. Op die manier wordt heel wat horeca-ervaring gebundeld. Jan die uit de slagerijwereld komt en oprichter is van Grill restaurant De Wimmer en Ardan die samen met z’n zus 10 jaar zaakvoerder was van Gusto Carbon in het stijlvolle Carbon hotel te Genk, waar gastronomie en lekkere wijnen centraal staan.

Ardan & Tylwyth Boffé

Ardan & Tylwyth Boffé

d'Entrecôte Borgloon

d'Entrecôte Borgloon