Home

Menu

The flavours

Menu

Bij elk hoofdgerecht bieden wij een ambachtelijk voorgerecht en dessert aan van het huis

We werken met respect voor het dier. Belgisch Wit blauw staat centraal, 5 weken perfect gerijpt in onze eigen rijpingscellen én in huis versneden. Zoals het ambacht het vereist. Aangezien we met producten van eigen bodem werken, ook met vlees van eigen bodem proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We verwerken al het vlees zelf, vandaar ook ons beperkt kraakvers assortiment in onze kleine slagerij waarvan u alles online kan bestellen via www.dentrecote-online.be . Onze wijnen zijn met oog voor onze eigen gerechten samengesteld, hierin hebben we veel tijd, moeite, kunde én liefde gestoken. Prijs kwaliteit zijn onze wijnen dan ook stuk voor stuk pareltjes waarop we oprecht trots zijn. We hopen dan ook van harte dat jullie genieten!! Gezellige groeten, Team d’Entrecôte 

Ambachtelijk voorgerecht
aangeboden van het huis (gratis)























Luikse huisbereide Bouletjes 
Zacht gegaard varkensvlees met tonijnmayonaise
Tomatensoepje boordevol groenten 

Ambachtelijk nagerecht
aangeboden van het huis (gratis)














Crème Brûlée
Dame Blanche (huisgedraaid vanille ijs)
Coupe Brésilienne (huisgedraaid vanille ijs)

Eigen recept…

























Handgesneden steak tartaar lady
29,90
Handgesneden steak tartaar normaal
34,90
Huisgemaakte bouletten in Luikse saus
25,90

Stoofvlees op grootmoeders wijze (zoet)
26,90
Goulash 
26,90
Quinoa burger met groentenspaghetti
25,90

 

Schotse Black Angus 





















Entrecôte
42,50 
Cote à l’os min. 2 pers
42,5 euro pp 

Dagverse Vis & Veggie























Zeetong Meunière
37,90
Zalmfilet
29,90
Kabeljauw filet 
33,00
Reuze gamba’s 2 stuks met chimichurri
35,00
Scampi brochette
29,90
Quinoa burger met groentenspaghetti (veggie!)
25,90

Gerijpt Rundsvlees 





























Filet pur lady
34,00
Filet pur normaal
39,90
Filet pur maxi
47,90
Entrecôte Lady
32,90
Entrecôte Normaal
38,90 
Rundsbrochette
37,90
Min. 2 personen:
Côte à l’os
38,90 euro pp 
(versneden op de plank)
Chateau Briand 
39,90 euro pp
(versneden op de plank)

BUTCHER’s CHOICE
(Zolang voorraad strekt)
Tomahawk  gerijpt 5 weken voor 2p  42 euro pp 
(Versneden aan been)
Porterhouse voor 2p 44 euro pp 
(Versneden aan been)

Nog meer topvlees…

























Varkenshaasje
28,90
Iers Lamskroontje
38,90
Kipbrochette archiduc
28,90
Spare ribs d’Entrecôte (1st)
25,90
Spare ribs d’Entrecôte (2st)
33,90

Bakwijzen

BLEU
Het vlees is aan de binnenzijde nog volledig rauw.
Het is noodzakelijk dat het in de kern warm is.

SAIGNANT
Het vlees is meer gebakken, zodanig dat het aan de binnenzijde nog bloederig is.

A POINT 
Dit vlees is helemaal niet meer rauw aan de binnenzijde, maar toch nog vrij sappig.
Het is juist op punt gebakken.

BIEN CUIT
Het vlees is goed gebakken en mag niet meer rauw zijn aan de binnenzijde.
Het vlees zal duidelijk droger zijn dan de vorige bakwijzen.

Extra’s 
























 Peperroom,Blackwell,
graanmosterd, provencaalse saus
3,90 
Champignonroomsaus, stroganoff, roquefort 
4,20
Gebakken champignons
4,80
Versgeklopte béarnaise
4,50
Kruidenboter
2,50
Vleesjus
2,50
Witte wijnsaus met groentenjulienne 
4,20 (aanrader bij kabeljauw)

d'Entrecôte