Home

Over ons

The flavours

Grill Restaurant d’Entrecôte Hasselt

d’Entrecôte : Het paradijs voor liefhebbers van gegrild vlees en gegrilde vis

In ons restaurant d’Entrecôte Hasselt grillen we verse vis en het lekkerste vlees op onze houtskool grill. Onze houtskool selecteren we in Spanje, zodat de smaak van de grill gerechten extra verfijnd is.

In d’Entrecote is alles geheel ingericht met authentieke, antieke elementen. Zowel in onze kleine bar als in ons vernieuwd restaurantgedeelte naast de houtskoolgrill, kan u genieten van decoratieve details. Buiten is ons terras ingericht met duurzame houtsoorten, rieten stoelen en andere natuurlijke materialen, die mooier worden en meer karakter krijgen bij het ouder worden.Authenticiteit, kwaliteit en gezelligheid creëren een huiskamergevoel waarin u ongedwongen kan genieten van een gezellige lunch of een uitgebreid diner. In het kader van gastvrijheid bieden we bij elk hoofdgerecht ook een ambachtelijk voorgerecht en dessert van het huis aan. Alles wordt vers gemaakt. Zo wordt ook ons vanille ijs met de hand afgedraaid.Ons team werkt hoofdzakelijk met Belgisch Wit Blauw rundsvlees. Dit is vrij mager en mooi rond van smaak. Het vrouwelijk rundsvlees waarmee wij werken, is ook extra mals omdat er iets meer vet in zit dan aan stierenvlees. Daarnaast grillen we ook de Schotse Black Angus entrecôte. Al het vlees wordt bewerkt door onze slager. Hij verwerkt ons vlees en laat het rijpen in onze koelcel tot het perfect op punt is om te grillen. Regelmatig werken we ook met andere rundersoorten zoals Rubia Gallega, Holstein, Simmentaler, maar enkel als we overtuigd zijn van de kwaliteit en rijpheid van het vlees. Van ons Wit-Blauw zijn vooral de Entrecôte, Tomahawk (Entrecôte met been) filet pur en als hij voorradig is, de T-bone, best sellers. T-bone is gegeerd omdat het zowel een deel filet pur als een deel entrecôte omvat, en getrancheerd wordt aan het been. Vaak wordt dit per koppel besteld. Zo heeft ieder wat wils.Ook onze andere grillgerechten zijn de moeite waard, vanwege de hoge kwaliteit en de verfijnde smaak. Onze befaamde huisgemarineerde ribbetjes, ons lamskroontje (Of liever een hele kroon lamskroon), onze sappige kip- runds-of varkensbrochette. Elk verdienen ze een plekje op onze kaart.

Qua vis houden we het beperkt maar vers en ook weer daar van de beste kwaliteit. Zeetong (het grote formaat) en zalm of scampi, staan op de kaart voor de liefhebbers. Vegetariërs kunnen rekenen op een wisselend gerecht van de chef, afhankelijk van wat de versmarkt aanbiedt.

Geen huiskamergevoel, zonder fantastische mensen natuurlijk. Daarvoor rekenen we op een fantastisch team. Kom thuis bij Ilse, Jordi, Pieter en alle anderen. Zij verzorgen uw gezellige avond van a tot z en zullen er alles aan doen om het u naar uw zin te maken.

Een leuk weetje? Proef tijdens uw bezoek ook van onze witte of rode Toro Loco huiswijn. Beide wijnen zijn door ons samengesteld in Spanje (Rood) en Frankrijk (Wit) om te passen bij de gerechten die we serveren. Of beter nog, start met een pittig aperitief, onze Toro Loco Gin, gegarneerd naargelang het seizoen. De kick starter om in de mood te komen, na een drukke dag

Genoten van uw avond en van onze gerechten? Ons gerijpt rundsvlees, onze Luikse balletjes, ribbetjes, onze Toro Loco huiswijn, Toro Loco gin etc kan u ook zelf kopen in ons restaurant. Hiervoor hebben we een koeltoog voorzien waaruit u de gerechten klaargemaakt en geseald kan kopen. Zo blijven ze kraakvers en doet u de ervaring gewoon over thuis. U kan uw bestelling voor uw vlees ook online maken en uw bestelling afhalen tijdens de openingsuren in het restaurant.

Zoals u ziet is ons geen moeite te veel om u van het beste te laten genieten! Bent u gewonnen voor onze zaak, ga dan zeker ook eens een bezoekje brengen aan ons restaurant in Borgloon, de parel van Haspengouw!Gastvrije groeten

Team d’Entrecôte Hasselt

In d’Entrecôte Hasselt komt u binnen in een karaktervolle gerestaureerde hoeve.

Door de jaren heen zijn er allerhande mooie, antieke spullen verzameld, die overal uitgestald staan. Gezelligheid staat centraal. Naast het restaurant bevindt zich onze parking zodat u met een gerust hart kan genieten. Het vlees wordt rechtstreeks aangekocht en geselecteerd door onze meesterslager in het slachthuis. We werken in hoofdzaak met Belgisch Wit Blauw, van onze Belgische Billemannen. Streekgebonden, vol van smaak, vast vlees met weinig vet. (Uiteraard afhankelijk van welk deel u kiest) Het vlees wordt van a tot z met vakkennis verwerkt in de diverse gerechten. Op die manier werken we met respect voor het dier. 

Reserveren

Reserveer nu voor het restaurant d’Entrecôte in Hasselt!

Ons Team

Maak kennis met Ardan & Tylwyth, en ons voltallig team!

d’Entrecôte Borgloon is opgericht door Jan Vandercappellen en is overgenomen door Ardan Boffé en z’n zus Tylwyth, waarna Jan (Hoe kan het ook anders) actief blijft in de zaak. Op die manier wordt heel wat horeca-ervaring gebundeld. Jan die uit de slagerijwereld komt en oprichter is van Grill restaurant De Wimmer en Ardan die samen met z’n zus 10 jaar zaakvoerder was van Gusto Carbon in het stijlvolle Carbon hotel te Genk, waar gastronomie en lekkere wijnen centraal staan.

d'Entrecôte